Birou Curat

Cum să mențineți biroul curat și ordonat: sfaturi și trucuri

Pentru a avea o zi de lucru productivă, este esențial să menținem un birou curat și organizat. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să mențineți spațiul de lucru curat, igienizat și în ordine.

Organizarea eficientă a spațiului de lucru

Un birou fără dezordine și organizat poate reduce stresul și poate crește productivitatea. Iată șapte sfaturi importante pentru a vă menține biroul organizat:

  1. Eliminați dezordinea inutilă și păstrați doar obiectele legate de muncă, câteva plante de birou și fotografii cu familia.
  2. Împărțiți biroul în două zone: una pentru lucrul la computer și cealaltă pentru activitățile care nu implică utilizarea acestuia.
  3. Utilizați tăvi și sertare pentru documente sau chiar un sertar pentru obiecte diverse, pentru a depozita articolele care nu au un loc anume pe birou.
  4. Folosiți legături de tip zip pentru a organiza cablurile electrice și încărcătoarele, evitând astfel încâlcirea lor.
  5. Țineți un coș de gunoi de dimensiuni decente în apropierea biroului pentru a arunca deșeurile.
  6. Separați documentele importante folosind tăvi de stivuire pentru a economisi spațiu orizontal și a le organiza. De exemplu, o tavă poate fi pentru corespondență, una pentru documente care necesită semnături și una pentru documente care trebuie arhivate.
  7. Utilizați spațiul de pe perete pentru a monta rafturi de depozitare și panouri albe pentru programări, notițe, liste de sarcini etc.

Curățarea și igienizarea biroului

Pentru a menține un spațiu de lucru curat și fără germeni, experții noștri recomandă următoarele patru sarcini de curățare:

Ștergeți praful

Folosiți o cârpă din microfibră umedă pentru a șterge toate suprafețele de lucru. Începeți cu biroul și asigurați-vă că îndepărtați toate obiectele pentru a nu rata nicio zonă. Pentru un plus de eficiență, curățați și prizele, paletele ventilatorului, pervazurile ferestrelor, partea de sus a monitorului și ramele tablourilor.

Aspirați

Curățarea unui birou implică utilizarea a trei accesorii pentru aspirator: o perie pentru tapițerie (pentru perdele, draperii și orice material textil), un accesoriu îngust pentru locuri mici și un accesoriu pentru aspirarea temeinică a pardoselilor.

Dezinfectați

Germenii și bacteriile se pot transfera de pe o suprafață pe alta (tastatură, birou, mouse și telefon). Prin urmare, este important să dezinfectați în mod regulat tot ceea ce atingeți în birou.

Consistență

Puneți un memento în calendar sau pe panoul alb pentru a vă reaminti să curățați și să organizați biroul săptămânal sau la fiecare două săptămâni. Păstrați șervețele dezinfectante în apropierea biroului pentru a șterge rapid între zilele de curățenie.

Lista de verificare pentru curățarea biroului

Curățați tastatura

Periodic, curățați tastatura scuturând-o deasupra unui coș de gunoi. Puteți folosi și o conservă de aer comprimat pentru a îndepărta praful și particulele de mâncare rămase în spatele tastelor. Înmuiați bețișoare de bumbac în alcool și treceți-le între taste. Pulverizați dezinfectant pe o cârpă și ștergeți partea de sus a tastaturii (asigurați-vă că deconectați tastatura de la computer înainte de curățare).

Curățați monitorul computerului

Oferiți-vă ochilor obosiți un ecran fără pete și un monitor fără praf. Ștergeți monitorul cu o cârpă din microfibră umedă. Folosiți un aspirator cu o perie pentru tapițerie pentru a îndepărta praful din orificiile de ventilație.

Pulverizați soluție de curățat geamuri pe o cârpă și ștergeți ecranul monitorului. Pentru a finaliza, folosiți o conservă de aer comprimat pentru a îndepărta orice urmă de praf rămasă. Dacă lucrați pe un laptop, închideți-l și curățați tastatura și ecranul în același timp.

Curățați scaunul de birou

Căutați eticheta cu instrucțiuni de curățare a tapițeriei și urmați-le. Folosiți un aspirator cu o perie pentru tapițerie pentru a îndepărta praful sau murdăria. Utilizați o cârpă din microfibră pentru a șterge orice murdărie rămasă.

Îndepărtați pânzele de păianjen

Folosiți o cârpă pentru a îndepărta pânzele de păianjen din fiecare colț al biroului. Atașați cârpa de un mâner de mătură pentru colțurile înalte și greu accesibile.

Goliți frigiderul

Dacă aveți un frigider în birou, aruncați alimentele și băuturile vechi sau expirate pentru a crea mai mult spațiu. Stabiliți reguli pentru frigider, astfel încât nimeni să nu găsească (sau să miroasă) mâncare veche de două săptămâni în frigiderul de la birou. Odată ce toată lumea este de acord cu regulile, afișați-le pe ușa frigiderului ca memento.

Aspirați / măturați

Îndepărtați murdăria și resturile de pe pardoselile și mobilierul biroului. Ridicați pernele și mutați mobilierul pentru a curăța temeinic dedesubt.

Dacă doriți să vă concentrați pe activitatea din birou în loc să-l curățați, puteți apela la serviciile profesionale de curățenie, care vă pot oferi atenția de care are nevoie biroul, casa sau apartamentul dvs. Solicitați o estimare gratuită online sau sunați pentru a obține ajutor.

Concluzie

În concluzie, menținerea unui birou curat și organizat este esențială pentru a asigura un mediu de lucru productiv și sănătos.

Cu toate acestea, știm că timpul este prețios și că nu toată lumea are ocazia să se ocupe personal de curățenia biroului. De aceea, echipa noastră de la CuratenieBirouriBucuresti.ro/servicii este aici pentru a vă ajuta.

Oferim servicii profesionale de curățenie adaptate nevoilor dvs., astfel încât să vă puteți concentra pe ceea ce contează cu adevărat: munca dvs. și succesul afacerii.

Nu ezitați să ne contactați pentru a discuta despre planurile de curățenie personalizate și pentru a obține o estimare gratuită a costurilor. Suntem aici să vă ajutăm să aveți un birou impecabil și un mediu de lucru plăcut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *